Kunna andas!

Lyckan att kunna andas igen!! :D
Febern är borta, äntligen, så nu e de bara snoret och halsen kvar! Så idag har jag varit till apoteket o köpt nässpray i två olika slag, Nasonex och Otrivin så nu jäklar ska jag kunna andas me! O så har jag köpt Vicks till halsen så nu jäklar är jag på banan o i morron blir de minsann jobb!!! Nu vill jag inte vara hemma nå mer!

Måste ju va frisk o kry till helgen då de vankas halloween fest med jobbet :D Hoppas att mina nya kläder hinner komma, annars vet jag inte va jag ska ha på överkroppen!

sjuk :-(

Jag hatar att vara sjuk! De e något av de absolut tråkigaste jag vet! De enda bra är att jag kan med gott samvete ligga i soffan under en filt o mysa med djuren! !
Jobbigt att bara ligga... Orkar inte ens göra mat!!!

Ny overall!

Min älskade sessa har fått ny overall i helgen! Jag är galet nöjd med den! Xena gillar den inte ännu, men snart e de dags för längre promenad o då kommer hon älska den! Känner min sessa en hel del! :D
 
 
 
 
 
 
Fick höra från en kompis att hon ser ut som Krösa-Maja från Emil i Lönneberga, jag håller inte riktigt med men jag har ju alltid gillat Emil o tycker att Krösa-Maja e riktigt bra :D
Den har ju Xenas färger, svart och rosa! Rosa reflexband på benen och på luvan står de LOVE!! Jag är såååå nöjd!! Ska nog dock sätta en reflex ovanför fickan till bajspåsarna så man ser den ordentligt när de e mörkt! De får bli helgens projekt de och kanske en tröja till henne, eller bara slappa med hundar o katter.. 
Ska ju vara hundvakt åt världens bästa pudel Iza!! Vem vet, kanske hjärncellen Elize hamnar här oxå.. Trångt men mysigt!!
 
 
Nu e de dags att fixa maten, laxbitar med kryddan chili kakao, o massa grädde!!
 
 
Puss o kraam
 
 
 

TACOS!!!

Idag är de fredag!! Wohoo!! Fast jag har varit en dag efter hela veckan.. Men nu e de äntligen ferdag, tacofredag.. Ska bli så jäkla gott! 
 
Jag verkligen älskar tacos! De e såenkelt och passar verkligen ALLA! så skönt för man kan välja själv va man vill ha på sin färs.. för min del blir de tomat, gurka, ananas och mandarinklyftor, fast jag har inga mandariner hemma :( Och själklart en jädra massa ost och vitlökssås!! MUMS!!

LCHFingengören!

Igår var My, LCHFingengören, Westerdahl med på expressen.se (länk) och idag har hon varit på löpet på expressen!!!
My är en gigantisk inspirationskälla för mig! Hon får mig att se vad jag behöver göra i min viktminskning och hon lär ut många bra tips på mental träning! My är så jäkla bra!!! Hon är så härlig, o hennes sätt att skriva på är så härligt för hon är så galet öppen och skriver på ett så bra sätt!
 
Kolla in henne på
Bloggen: www.lchfingenjoren.blogg.se 
Instagram: lchfingengoren
Facebook: www.facebook.com/lchfingenjoren
 
 
Puss o kraam på er

Valpsjuka och trött

Jag tror inte jag mår riktigt bra, skulle kolla film med älskling och somnade, inte ovanligt när de gäller film, men sov till halv 11 i förmiddas o sen sov jag nästan tre timmar till filmen! Inte ens jag brukar sova så mycke! Känns som om jag är på väg att bli sjuk :( VILL INTE!!!

Något jag vill däremot är att ha en hund till... Kollat på en vän som föder upp peruaner och hennes valpar är alltid så söta!! VILL HAAAA
Men de saknas två kanske tre saker, tid o pengar är de första två, nummer tre är väl att bo aningen större :P Tror de skulle bli för trångt i vår lilla etta..
 
Ska väl ta min halvsjuka, valpsjuka kropp o göra mat! Blir laxlåda igen.. enklast o behövs minst grejer till...

Pudlar, orientaler och akvarium!

Denna helg tar jag hand om två pudlar, fem orientaler och två akvarium! Jag har roat mig två kvällar med att rengöra dessa akvarium och att mysa med hundar o katter!!
 
Puss o kraam

Träning o kläder!

Igår blev de ingen träning pga att jag låg i sängen med kramper från mensvärk.. Största nackdelen med att vara kvinna, jag gillar INTE den delen i att va kvinna.
 
Men idag blev de dock ett härligt pass styrketräning med lite extra vikt! Körde med hantlar på 1kg på 4 av 5 benövningar! Enda jag inte använde hantlarna till var på mina upphopp.
Kom även lite extra långt ner på armhävningarna! Gör dom dock ännu på knä, men efter att jag fått veta att jag gjort fel hela tiden så är de MYCKET tyngre nu så de känns ändå väldigt bra! Jag va heelt slut i armarna när jag var klar :D
 
 
På tal om annat, kläder!! Jag fick en hel ikea-kasse med kläder från min svägerska i lördags! Mycke passade och en hel del stannar i min garderob! så nu ska även min garderob rensas från massa kläder som inte passar! De som inte mina andra svägerskor kan ha de ska lämnas till bättre behövande!
Jag sitter i skrivande stund i ett linne i storlek 36!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
O jag invigde ett nytt linne på träningen idag :D I morron blir de Zumba och självklart denya snygga linnet till träningen!
 
 
Nu ska jag förbereda mig inför morgondagen då ledighet står på schemat, o med de blir de städa, besök till herr optiker, kolla lite kläder o träningsgrejer på stan, baka, hälsa på svägerskan som bjudit på kanelbullar o självklart då träning!
 
 
Puss o kraam

blä!

Mensvärk idag igen.. får väl bli en ibu eller nåt.. gillar inte när magen värker så här!! Håller tummarna för att de inte varar allt för många dagar denna gång!!
 
Igår va en så dålig dag att jag inte ens kunde träna!! :( Får bli dubbelt idag!
 
Nu e de snart dags att fara till jobbet! Duschat i kallvatten och värmen skulle va av till 13.30 o nu kommer micke o säger att varmvattnet är tillbaka!!!! Jag fryser ju ännu!!! :/

Minnet...

Mitt minne är så jäkla uruselt!!! Jag hatar mitt minne!!! Jag har glömt ta mina tabletter sedan i onsdags!! Jag ska inte ha tabletter!!!! MÅSTE snacka med dom på kvinnohälsan att jag klarar inte av att ha piller!!! NÅGOT måste finnas somfunkar för mig som jag slipper komma ihåg varje dag!! Blir så leds

Hemsida..

Jag håller på o gör en hemsida, för skoj skull :D Lite om mig o mina djur, och en heeel del bilder på 'barnen'
http://odjuren.com
kolla gärna

30 days 2

Igår hann jag inte med någon träning!! va hemma strax före fyra, vid halv fem kom enkompis på kaffe (ja bryggde kaffe heeelt själv, jag som inte ens dricker kaffe..) o vi satt o tjöta o sen helt plötsligt va klockan 18.34 o jag va tvungen att hinna ta ur linser och gå ner till Malmsta skolan för att gå på syjunta med tjejerna! Va hemma igen efter de vid 22.30 så då kände jag att så här sent tränar jag då inte!
Så summa summarum så har de inte blivit någon träning igår, men jag har på jobbet burit (från pall till vagn till hylla) minst 390kg hund och kattfoder och promenerat 45 minuter med hunden, kompisen och hennes hund!
 
Så nu blir de till att kolla några steg på zumba så ska jag köra några steg och lära mig! Känns som att de e bra att ta några steg i taget o lära mig för att sedan köra iaf deras 20 minutes workout..
 
 
Puss o kraam, nu blir de zumba!

30 days...

30 days workout!
Ja nu e de ute i de öppna! Idag har min 30 days worout börjat! Hela oktober ska jag träna MINST 30 minuter varje dag med udantag för den 15:e då jag har vilodag! Detta för att kickstarta mig själv till träning och för att jag verkligen vill ha ett bmi under 25 nästa gång jag ska till min dietist och "skanna" mig..
Dagens pass har varit styrka här hemma i köket, de känns riktigt bra! Lite känningar i benen redan, men de reder sig! I morron blir de Zumba efter jobbet.. ska bli kul att försöka mig på de igen.. 
 
Duschen nästa!!!!

Puss o kraam!

barnfetma

Något görs i Jönköpings län! Men vad får föräldrarna som enda matråd?? Jo mer grönsaker och självklart röra mer på sig! Kalorier in, kalorier ut! De som vi ALLA blivit matade med sen vi va små!!!
Jag hoppas att läkare och dietister och annan sjukvårdspersonal tar till sig av SBU's undersökning där dom helt klart kommit fram till att lågkolhydratkost, så som LCHF/LCFF, är de bästa för att motverka fetma!!!
 
Jag älskar min mat, jag VILL inte ta bort en massa, MEN jag har gjort valet att ta bort så mycket socker och stärkelse jag bara kan och med de lämnat 15kg bakom mig! detta på knappt 6 månader! De har jag aldrig någonsin lyckats med förr.. och att till en sockermissbrukare säga att de e ok att äta lite godis som mellanmål (verkligen godis!!!) är som att säga till en nykter alkoholist att folköl gör ju inte så mycke om du dricker en burk per dag... Hur slutar de? Jo de slutar med att man tar mer än bara några godisbitar o tar en stor påse istället!!!
Jag hoppas att barn, ungdomar och vuxna får råd för sin vikt och hälsa så personen i sig slipper få MER ångest för att denne har dålig karaktär och ge ännu sämgre självkänsla och självförtroende!
 
http://www.kostdoktorn.se/barnfetma-ska-motverkas-redan-hos-spadbarn
 
 
Puss o kraam