midjan!

Idag har jag gjort en stor mätning som ska göras om den 1:a november.. Mätt så gott som allt på kroppen! Vikten har gått ner sen sist jag vägde mig vilket känns skönt!
I morron börjar jag jobba 75%plus praktik 25% så ja kommer va heltid på jobbet! vilket känns underbart! Kommer även att börja en 30 day workout med min vän Sara! Ska bli roligt och kämpigt! :D
 
Nu snart dags för frulle! 
 
Puss o kraam på er alla!

Musikhjälpen!

Hoppas att alla kommer ihåg Musikhjälpen på P3 och SVT i december (länk)!! Årets tema är "Förbättra mödrahälsan!" var med och hjälp kvinnor och FLICKOR över hela världen att överleva sin graviditet!

Täcke till Xena!

Jag är lite lat ibland, orkar inte sy något täcke till min prinsessa så på måndag ska jag kolla vilka storlekar vi har på Hurttas Ultimate (länk) som hon kan ha när de e riktigt kallt och så här innan de blir kallt.. Klart min sessa ska ha de bästa jag kan komma på!! :D Sen e dom rätt snygga oxå ;)
 
 
Hon är världens bästa tjej!! Vacker som få ;)
 
Puss o kraam
 

Skryteliskryt!

Idag har jag hamnat på veckans storskrytare hos LCHF ingenjören (länk)!! Stolt över mina framsteg!

Lågkolhydrat!

Staten har kommit på att lågkolhydratkost så som LCHF (LCFF), Atkins osv är dieter som INTE är farliga!! Klipp från SVT's morgonprogram finns hos Kostdoktorn (länk)! Inte nog med att de inte är farligt, de är mest effektivt oxå!! Och de kan jag inte annat än att hålla med om! Ät mindre, spring mer funkar inte för alla!
Alla VILL inte röra på sig! Jag själv tycker att de e tråkigt och jag har inte kommit in i träning, jag vet att jag vill träna Zumba och styrka, men har inte kommit mig för att börja.. Men någon dag kommer de och de e då jag står i köket o tränar så gott som varje dag :P Vem vet, den dagen kanske är närmare än jag tror!
 
Nu är de dags för frukost! och sen blir de jobbet ikväll! 

Vinter!!

Nu tycker jag faktiskt att vintern kan komma! Gillar inte hösten för de e så jäkla mörkt! Urk för regn o rusk!! De ca 10-12 grader de har känts som runt 0!! URK!!

Jag vill ha vinter, jag vill använda mina "nya" jackor!! Min tunna vinterparkas som jag köpte på ullared för snart 8 år sedan, närmare bestämt den 23:e december 2005 på Ge-Kås i Ullared, och den ahr alltid varit lite för liten! Vissa år har jag inte ens fått igen dragkedjan... Nu sitter den ganska så löst! Helt jäkla underbart!!!
Min dunparkas passade perfekt när jag provade den sist för ca 1,5 månad sedan! Så underbart! Nu vill jag ha vinter!!
Inte nog med att båda jackorna passar, jag får plats med täckbyxor under oxå, inte fy skam de inte när de blir kallt :D
 
 
Fått veta att de bara är 13,5 veckor kvar till jul oxå! Härligt!
 
Åh jag bara känner mig lycklig just nu! Underbar känsla.... Har de härligt på jobbet, firade ett år igår med gofika! Har min älskade prins här hemma som får mig att må bra! Han är mitt liv!
Mamma kommer mest troligt upp hit till våren vilket ska bli jätteskoj! Saknar mamma, vissa dagar mer än andra! Dom dagarna går telefonen varm!
 
 
Nu ska jag ta ut min älskade hund och sen ska jag ta min älskade prins, hund och säkert några katter oxå o lägga mig i sängen o sova!
 
 
Puss o kraam!!!
 
 
 
PS. Bilder på jackorna kommer en vacker dag!

Gofika...

I morron har jag varit på jobbet i ett år! Känns helt underbart!! Älskar verkligen mitt jobb! Så i morron blir de gofika på jobbet, självklart lågkolhydrat-fika!
Kakan jag bjuder på är en kladdkaka som jag bjudit gubben och hans föräldrar på för några veckor sedan! Den va INTE fy skam den inte!! Receptet hittar ni här!
 
Nu ska jag snart iväg och lära mig att sy burinredning till kattutställning :D Ska bli intressant, självklart i blått till gossen! Får se om jag kommer köpa en ljusblå färg oxå så de blir lite olika detaljer i ljust!! Hoppas på att de bli snyggt! :D
 
 
Ha de underbart i de tråkiga höstvädret!!
 
Puss o kraam!

Stora skillnader!!

Idag har jag varit hos min nya dietist! Vilken skillnad de är på dietist och dietist! Den förra fick ramaskri när jag sa att jag åt enligt LCHF (eller snarare LCFF, Low Carb Full Fat) för de funkar ju inte i längden, man MÅSTE få i sig kolhydrater, vilket jag får i alla fall, för jag nollar inte kolhydraterna!!Men men, den nya tjejen så jävla bra!! De står ju lite i min journal gissar jag och hon hade bla skrivit upp på lappen med mina nummer (vikt, ålder, längd, fettmassa osv) att jag börjat äta LCHF på eget initativ. Hon frågade massa om hur jag mår, min IBS är ju så gott som obefintlig, o jag äter inte laktosfritt längre! Jag mår så jäääävla bra med denna mat!!

Jag gillar min nya dietist!För er som undrar varför jag går hos dietist så är de mest för att kolla fettmassan och fettprocenten! Men från början för att jag ville gå ner i vikt med fick idiotiska råd, sås om ät var tredje timme, kvittar va du äter så ät lite godis.. Bra att säga de till en sockerberoende! Sedan med tanke på att jag inte gick ner något och så gott som konstant åt något (läs godis) så bestämde jag mig för att testa LCHF och som sagt jag mår fantastiskt!!

Har även igår testat att ha en svullardag! urk, vill INTE äta något som ens liknar godis... Så hoppas att jag slipper sötsug ett bra tag framöver nu!
Nu ska jag slappa o mysa med min älskade vovve som fyller år idag :D Hela 10 år!!


Puss o kraam på er alla

ÄNTLIGEN!!

Jag har fått tag på en smörkupa!! Inte graderad, men ändå!! Vann på tradera för 67kr med frakt.. Såå underbart! Hoppas att den kommer på måndag eller tisdag!! Fasen va skönt! Då kan osten få flytta in i ostkupan :P
 
Ska bli skönt att slippa ha smöret fara omkring på ostkupan och färre påsar i kylen nu när isten ska få sin kupa :D
 
 
Puss o kraam från en glad Mia

Att de ska va så jäkla svårt!!!

Ja, att hitta en smörkupa till bra pris! De enda som finns här i stan är ostkupor o dom e så jäkla stora!! Jag vill ha en från Tupperware eller Daloplast, helst graderad så man lätt kan mäta upp smör till recept utan att ha paketet.. Men hittar jag någon? NÄÄÄ för dom jag hittar på tradera slutar alltid svindyrt med frakten.. :(
 
Någon där ute som har tips? Eller kanske råkar ha en sådan hemma som inte används o bara samlar damm? Jag tar gärna hand om den åt er :P
 
Puss o kraam

Mat-tips!

Måste tipsa om en såååå god maträtt!! Laxlåda med spenat! En av mina favoriträtter, gör alltid lite olika så maten smakar aldrig samma :P Precis som all mat jag gör 
Idag blev de varsin laxfilé till mig och älsklingen, kryddat med chilipulver och citronpeppar och spenaten stuvade jag med philadelphia ost.. MUMMA!!!
Här kommer orginalreceptet: http://www.kokaihop.se/recept/laxlada-med-spenat
 
Hoppas att ni testar och gillar de :D
 
 
 
Puss o kraam

Godis...

Igår syndade jag o åt godis.. Hade varit sugen jättelänge!! De har jag ju fått sota för idag.. Magen /tarmarna har värkt ta mig fan heeeeela dagen!!! MORR!!!

O jag hade tänkt göra min favvorätt idag, men näää då fanns ingen kycklingfärs på Ica o Coop har inte de alls, så får väl bli fylld paprika/bifftomat på torsdag istället för tacogratäng idag :P
Jag och prinsen ska ha myspys på tosdag så jag (framför allt) är förberedd att han far iväg i helgen igen.. Men även denna helg har jag något att hitta på, min söta vän Johanna fyller 30 på onsdag så hon ska ha kalas på lördag :D Och även på onsdag då hon bjuder på grillat, en LCHF'ares bästa vän när man är på middagsbjudning :P
 
Idag blir de korvgratäng istället för tacogratäng :P
Nu e maten klar!
 
 
Puss o kraam